Få styr på superliga resultaterne

Superligaen er den fornemmeste fodboldliga i Danmark og altid garanti for god underholdning. De store opgør mellem topklubber som blandt andre FC København, Brøndby IF, FC Midtjylland og AGF får altid stor opmærksomhed. Resultaterne fra disse superliga kampe interesserer langt de fleste danskere.

For nogen er den nye Superliga struktur lige så svær at gennemskue som DNS-løsninger, men her får du nogle simple forklaringer.

Fra 1. division til Superliga

Den bedste fodboldrække i Danmark hed i mange år blot 1. division. Men i 1991 blev Superligaen skabt med et mål om flere topkampe og flere tilskuere. Den nye liga blev hurtig en succes, og har siden vokset sig større og større, og har hele tiden fået en bedre økonomi. Der har været forskellige antal klubber i ligaen over årene. men lige nu er det Danmarks tolv bedste klubber, der dyster om at blive dansk mester

Forskellige navne

Ligaen har gennem årene har forskellige navnesponsor. Midt i 1990’erne var navnet Coca Cola-ligaen, senere blev det til Faxe Kondi ligaen, i starten af 00’erne var SAS sponsor og de seneste år har navnene været henholdsvis Alka Superligaen og 3F Superligaen.

De danske stadions

Med udviklingen i Superligaen har de danske fodboldstadions også udviklet sig. Gennem årene er flere af de stadions som de store danske klubber spiller blevet til moderne sportsarenaer, der lever op til de krav som kræsne tilskuere har. Det skal være let at komme ind og ud af stadion, der skal være gode sæder, og det skal være let at købe mad og drikke af høj kvalitet. Det lever de fleste stadions op til nu.

Mest vindende

Når man kigger på superliga resultaterne siden 1991 er det FC København, der er den mest vindende klub. Klubben fra hovedstaden vandt første udgave, men det er først i det nye århundrede, at FC København virkeligt har domineret. Andre klubber, der har vundet, er Brøndby IF, AaB, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Silkeborg IF, Lyngby og sågar også lille Herfølge, der sensationelt vandt i 2000.

Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *