bådudstyr

Gør båden sommerklar

Den bedste tid til at klargøre ens båd er selvfølgelig om vinteren. De fleste bådejer tager arbejdshandskerne på i vinterperioden, så båden står klar så snart foråret og sommer kommer frem. Der er ofte en del ting, som skal rengøres og klargøres inden båden står klar. Det bedste man kan gøre er blot at starte helt fra bunden – helt bogstaveligt talt.

Start fra bunden

Hvert år bør du starte ud med at tjekke bunden på din båd. Det er en god idé at tjekke bundens tilstand og se efter eventuelle skader, og hvorvidt den har brug for bundmaling. En båd som primært ligger i vandet året rundt eller ofte bruges bør tjekkes en gang om året. Det skader dog aldrig at tjekke den hvert år uanset, hvor meget du bruger den.

Bundmalingen er med til at holde alger, skaller og en masse andre smådyr til at sætte sig på bunden af din båd. Det kan nemlig være med til at hæmme bådens fart i vandet, og så stiger dit benzinforbrug desværre også. Så det kan bestemt være en fordel at sikre sig, at bundmalingens tilstand stadig er god.

Klargør den både indvendigt og udvendigt

Mens bundmalingen tørrer eller mens du venter på, at det gamle maling skal løsne sig, så kan du begynde på den indvendige klargøring. Hvis du har en kahyt i båden, så har den nok også brug for en fugtig klud efter noget tid på land.

Uanset om du har en kahyt, så trænger båden nok alligevel til en kærlig hånd og en god rengøring. Mange visne blade og andet skidt kan nemt blæse op i båden og sætter sig fast rundt omkring. Det kan derfor være en god idé at udnytte tiden, mens du alligevel venter. Du vil helt sikkert sætte pris en rengjort og bundmalet båd, når det første gode bådvejr kommer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *