Sådan kan seniorer få friheden tilbage

Alle har brug for deres frihed, uanset om man er ung eller gammel. Jo længere man kommer op i alderen jo mere kan friheden dog føles indskrænket. Dette kan skyldes både mindre bevægelsesfrihed, dårlige muskler og led samt smerter. Seniorer kan dog få friheden tilbage ved tilknytning af ledsager, implementering af de rette hjælpemidler samt via medicinering mod smerter. Læs mere om dette nedenfor og bliv klogere på hvorfor friheden er vigtig for krop og sind.

Tilknytning af ledsager

En ledsager kan give den ældre mere tryghed i sin bevægelsesfrihed. Med tilknytning af ledsager kan det være det der gør at den ældre kommer mere ud og tør færdes. Det kan også være det der gør at man som seniorer bliver mere tryg ved godt at kunne færdes på egen hånd også.

De rette hjælpemidler

En masse skavanker kan komme med alderen. Med de rette hjælpemidler behøver det ikke have betydning for friheden. Man kan søge om hjælpemidler eller selv investere i fx stik, krykker, rollator til udendørs brug og meget mere.

Medicinering af smerter

Mange ældre lider af smerter der fx kan hænge sammen med gigt og ledsmerter. Dette kan hæmme bevægelsesfriheden. Det er derfor godt at være smertedækket med smertestillende medicin, så man kan komme mere ud og have lyst til det.

Frihed vigtigt for krop og sind

Frihed er grundlæggende noget alle mennesker har behov for, for at have det godt i sindet og føle sig egenrådig. Det bliver ikke mindre vigtigt med alderen. Ligeledes er det godt at bevare friheden til at kunne træne, selv i det små. Det er vigtigt som senior at holde krop, led og muskler i gang og træne dem så de forbliver stærke. Det gør at man kan holde til mere og kan bevare friheden på endnu længere sigt tillige med det gode helbred.

Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *